Impressora òfset de plecs on els colors primaris s’apliquen per capes.

La impressió òfset, també anomenada litografia òfset, és un mètode d’impressió en sèrie en el qual les imatges de les planxes metàl·liques es transfereixen (en anglès, offset) a superfícies o corrons de goma i, a continuació, als mitjans d’impressió. Els mitjans d’impressió, generalment paper, no entren en contacte directe amb les plaques metàl·liques cosa que allarga la seva vida. A més, el cautxú flexible s’adapta fàcilment a la superfície del suport d’impressió, la qual cosa permet que el procés s’utilitzi de forma eficaç en suports de superfície rugosa com llenços, teles o fustes.

El principal avantatge de la impressió òfset és la seva alta i consistent qualitat d’imatge. El procés es pot utilitzar per a treballs de petit, mitjà o alt volum i per això hi ha dos tipus de màquines d’impressió òfset d’ús comú per a la publicació avui dia: la impressió òfset de plecs o de bobina.

Impressora de bobina.

En la impressió òfset de plecs s’introdueixen pàgines individuals de paper a la màquina. Les pàgines poden pretallar-se a la grandària final de la publicació o retallar-se després de la impressió.

En la impressió òfset de bobina s’utilitzen màquines més grans i de major velocitat. Aquestes s’alimenten amb grans rotllos de paper i les pàgines individuals se separen i es tallen després.

La impressió òfset de plecs és molt popular per a treballs fixos petits i mitjans com, per exemple, llibres d’edició limitada. La impressió en òfset de bobina és més rendible per a publicacions de gran volum el contingut del qual canvia amb freqüència, com els diaris metropolitans.