Quina és la veritable diferència entre impressió digital i impressió òfset?

Imprimir qualsevol cosa no és mai tan senzill com sembla i cada necessitat diferent necessita d’una solució diferent. Fem un cop d’ull a aquests dos mètodes d’impressió, les seves diferències i quin té més sentit escollir.

Què és la impressió òfset?

La tecnologia d’impressió òfset utilitza planxes, normalment d’alumini, que s’utilitzen per transferir una imatge a una superfície de cautxú i després enrotllar-la en una fulla de paper. Es diu òfset perquè la tinta no es transfereix directament al paper. La impressió òfset és la millor opció quan es necessiten grans quantitats i proporciona una reproducció precisa del color, així com una impressió nítida i neta d’aspecte professional.

Màquina d’impressió digital.

Què és la impressió digital?

La impressió digital no utilitza les planxes com ho fa l’òfset, sinó que utilitza opcions com el tòner (com en les impressores làser) o impressores més grans que utilitzen tinta líquida. La impressió digital brilla quan es necessiten quantitats menors, per exemple, una sèrie de 20 targetes de felicitació o 100 volants. Un altre avantatge de la impressió digital és la seva capacitat de dades variables. Quan cada peça necessita un codi únic, un nom o una adreça, l’única solució és la digital. La impressió òfset no pot satisfer aquesta necessitat.

Quins són els avantatges de la impressió digital?Màquina d’impressió òfset.

Quins són els avantatges de la impressió offset?Així doncs, si bé la impressió òfset és una forma fantàstica de produir projectes d’impressió de gran aspecte, moltes empreses o particulars no necessiten grans tiratges de 500 o més, i la millor solució és la impressió digital. Tant òfset com el digital són mètodes d’impressió útils. Cadascun té avantatges particulars depenent dels requisits del projecte. La millor part és que com a negoci, es pot satisfer qualsevol necesitat amb qualsevol d’aquestes opcions, sense que la qualitat variï.